De N-VA wil een hondenlosloopweide in Zandhoven

Op 13 februari 2020, over deze onderwerpen: In de pers, Oppositiewerk

Op de gemeenteraad van 21 januari 2020 stelde N-VA-gemeenteraadslid Marijke Lambrechts voor om een hondenlosloopweide in te richten in Zandhoven. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) reageerde dat de idee ‘stadsachtig’  was en vroeg aan onze fractie om het voorstel verder uit te werken.

“Er komen steeds meer appartementen in Zandhoven waar veel mensen een trouwe viervoeter hebben, echter geen tuin”, aldus Marijke Lambrechts. “Daarenboven moeten honden vaak om veiligheidsredenen verplicht aan de lijn  worden gehouden. Een hondenweide zou daarvoor een oplossing kunnen zijn.“

Voordelen van hondenweide
Binnen een hondenweide kunnen honden vrij loslopen, ravotten en kennis maken met andere honden. Uiteraard onder het waakzame oog van hun baasje. De weide is volledig afgesloten. Bovendien krijgen hondeneigenaars sociale contacten met mensen met dezelfde interesses en kunnen ze informatie met mekaar uitwisselen.
“Een hondenlosloopweide biedt ook voor oudere mensen en minder valide mensen de mogelijkheid om hun honden toch te laten voldoen aan de nodige beweging en hen te laten uitlopen”, zegt Lambrechts.

‘Stadsachtig’ idee volgens CD&V
Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) reageerde dat de idee ‘stadsachtig’ is vroeg zich tegelijkertijd af hoe dit zal georganiseerd worden. Hij verwees naar de pas geopende hondenweide in Zoersel waar hij aangaf dat het geen succes was.

Voldoende succesverhalen
“De opstartproblemen in Zoersel waarnaar burgemeester Van Hove naar verwijst zijn inmiddels al enige tijd opgelost. Bovendien zijn er voldoende voorbeelden waar het wel goed gelopen is, denk maar aan onze omliggende gemeenten Schilde, Oelegem, Ranst en Grobbendonk. Het zou vreemd zijn dat er in gans onze gemeente geen enkel terrein bestaat waar dit idee verder kan uitgewerkt worden”, reageert Marijke Lambrechts.

Verdere uitwerking door N-VA
"Het is jammer te moeten vaststellen dat het CD&V-schepencollege de bal volledig terugkaatst en de volledige uitwerking ervan aan de N-VA overlaat. Er is namelijk voldoende kennis aanwezig bij het schepencollege en onze gemeentediensten om snel vooruitgang te boeken in de uitwerking van dit dossier. In elk geval ontmoedigt de terughoudende reactie van het schepencollege ons niet om dit voorstel verder uit te werken, integendeel zelfs”, aldus Lambrechts. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is