Fietsers in de Kerkstraat van Massenhoven in de toekomst beter beschermd

Op 26 januari 2021, over deze onderwerpen: In de pers, Oppositiewerk

Er komt een bijkomende afrastering langs de heraangelegde betonnen grachten in de Kerkstraat van Massenhoven. Dat werd op de gemeenteraad van 21 januari 2021 unaniem beslist op aangeven van N-VA Zandhoven. De bijkomende afrastering zal de fietsers en wandelaars beter beschermen. N-VA-gemeenteraadslid Ward Peeters en Jong N-VA-er Aron Sempels, beide geoefende wielrenners, zijn tevreden dat het gemeentebestuur actie onderneemt.

N-VA Zandhoven pleitte tijdens de gemeenteraad in mei 2017 voor de aanleg van een dubbel fietspad aan één zijde bij de heraanleg van de Kerkstraat in Massenhoven, zoals op de Oelegembaan. “Het fietspad zou op die manier meer bescherming bieden mocht het aan de buitenkant van de gevaarlijke bocht gelegd zijn, zo weet N-VA-gemeenteraadslid Ward Peeters, die zelf een fervent fietser is. “Daarnaast is fietsen aangenamer als je naast elkaar kan rijden. Het CD&V-bestuur koos echter voor een fietspad een beide zijden van de Kerkstraat.”

De Kerkstraat werd vervolgens in 2018 heraangelegd, evenals de fietspaden aan elke zijde van de straat. De omliggende grachten werden uitgediept en versterkt met betonnen platen. Een beperkt deel van ca. 50 m aan één zijde van de grachten net voorbij de begraafplaats richting het voetbalterrein werd voorzien van een metalen afrastering. 

Jong N-VA-er Aron Sempels licht de huidige problematiek toe: “De betonnen platen komen op sommige plaatsen hoger uit dan het fietspad. Tussen het fietspad en de betonplaten van de gracht zit vaak maar 10 cm zachte berm. Eén verkeerd manoever is genoeg om uit evenwicht te geraken en in de gracht te belanden, met alle gevolgen van dien.

Ward Peeters pleitte daarom op de gemeenteraad om ook een metalen afrastering te voorzien op de stukken in de Kerkstraat waar deze op dit moment nog ontbreken. De huidige toestand zonder afrastering is immers te gevaarlijk. De voltallige gemeenteraad was unaniem akkoord en keurde het punt van N-VA goed.

Peeters reageerde opgelucht: “De veiligheid van de zwakke weggebruikers blijft een werkpunt in onze gemeente. N-VA Zandhoven pleit al langer voor veiligere fietspaden in onze gemeente.  De bijkomende afrastering in de Kerkstraat is een stap in de goede richting. We blijven constructief meedenken en zullen oplossingen blijven aandienen voor een verbeterde veiligheid van de Zandhovenaar.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is