Johan Steylaerts: een frisse stem uit Zandhoven voor de Kamer

Op 22 mei 2024, over deze onderwerpen: Over ons, Publicaties, Verkiezingen 2024

Een historische stap voor onze lokale afdeling: we kondigen trots aan dat Johan Steylaerts kandidaat is voor de federale verkiezingen van 9 juni. Als geboren en getogen Zandhovenaar, met een diepgewortelde betrokkenheid bij ons gemeenschapsleven, belooft Johan een frisse stem te zijn voor onze regio in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Johan, gefeliciteerd met uw kandidaatstelling! Wat heeft u gemotiveerd om deze stap te zetten en uzelf verkiesbaar te stellen voor de federaleverkiezingen?
Bedankt! Het is een eer om van de partij de kans te krijgen om mijn gemeenschap op een grotere schaal te dienen. Mijn motivatie komt voort uit mijn diepe verbondenheid met Zandhoven en de mensen die hier wonen. Ik heb altijd geloofd in het belang van samenwerking en positieve actie. En ik zie deze stap als een natuurlijke voortzetting van mijn inzet voor ons verenigingsleven en voor onze lokale belangen.

U hebt een indrukwekkende achtergrond in de bouwsector. Hoe kan die ervaring u helpen in uw rol als volksvertegenwoordiger?
Mijn jarenlange ervaring in de bouw en badkamers heeft me geleerd creatief en oplossingsgericht te werken. Samenwerken met verschillende mensen en bedrijven, gericht op één doel: het bereiken van het perfecte  resultaat voor de klant. Dat resulteerde in duizenden tevreden klanten, ondanks de uitdagingen die een renovatie met zich meebrengt. Mijn rol als eerste aanspreekpunt en eindverantwoordelijke heeft me geleerd om leiderschap te tonen en verantwoordelijkheid te dragen, eigenschappen die van onschatbare waarde zijn in de politiek.

Hoe kan uw uitgebreide ervaring in het verenigingsleven, vooral als voorzitter van voetbalvereniging K. Zandhoven SK, u ondersteunen in de federale politiek?
Het leiden van een voetbalvereniging heeft me geleerd om te luisteren naar diverse standpunten, samen te werken als een team en vastberaden te blijven. Zelfs in uitdagende situaties. Die vaardigheden zijn  cruciaal in de politiek. Mijn ervaring leerde me pragmatisch te zijn en oplossingsgericht te denken. Wat ik beschouw als essentiële eigenschappen voor effectief leiderschap.

U zei dat samenwerking een belangrijk aspect is van uw benadering. Kan u dat eens concreet maken?
Samenwerking is de sleutel tot succes, zowel lokaal als federaal. In Zandhoven hebben we gezien hoe effectief het kan zijn wanneer mensen met verschillende achtergronden en met diverse perspectieven samenwerken aan gemeenschappelijke doelen. Bij K. Zandhoven SK zijn we er bijvoorbeeld in geslaagd om de club op 8 jaar tijd van vierde naar eerste provinciale te brengen. Daarnaast hebben we een paar mooie infrastructuurprojecten gerealiseerd en dat allemaal met een divers, maar enorm gemotiveerd bestuur. Op federaal niveau geloof ik dat het essentieel is om bruggen te bouwen tussen verschillende politieke partijen en regio’s, om op die manier tot duurzame oplossingen te komen voor de uitdagingen waar dit land voor staat.

Waarop wil u zich focussen als volksvertegenwoordiger, en dan meer specifiek met betrekking tot Zandhoven en onze regio?
Als volksvertegenwoordiger in Zandhoven en onze regio, liggen er verschillende belangrijke kwesties op mijn bord. Eén daarvan is belastingen en financiën. Als ondernemer en actief lid van het  verenigingsleven heb ik uit eerste hand ervaren hoe cruciaal het is om die aspecten onder controle te houden, zelfs op gemeentelijk niveau. Ik begrijp de uitdagingen waarmee onze lokale bedrijven en verenigingen worden geconfronteerd. Ik zal me inzetten om een gunstig evenwicht te vinden voor onze gemeenschap. Een ander belangrijk gebied waarop ik me wil concentreren, is defensie. Met mijn achtergrond als ex-militair, inclusief operaties bij de para’s in landen als Rwanda en Zaïre, heb ik een diepgaand begrip van de complexiteit en urgentie van defensiekwesties. Vooral in het licht van de toenemende internationale spanningen op wereldniveau is het essentieel dat we een geloofwaardige en doordachte benadering van defensie handhaven. Ik zal me inzetten voor de veiligheid van onze regio en het welzijn van onze burgers, zowel op nationaal als internationaal niveau. 

Tot slot, wat betekent het voor u persoonlijk om deze kans te krijgen om Zandhoven te vertegenwoordigen op het federale niveau?
Het betekent alles voor me. Zandhoven is mijn thuis, en ik ben vastbesloten om alles te doen wat ik kan om onze gemeenschap te versterken en te laten groeien. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen
dat de N-VA in mij stelt. Wanneer ik de kans krijg zal ik de stem van de Zandhovenaar met overtuiging laten horen in Brussel.

Bio:

  • 54 jaar
  • Gehuwd met Renilde Dom, papa van Kevin
  • Voorzitter voetbalvereniging K. Zandhoven S K
  • Gewezen lid van Chiro, basketbal en tennis Zandhoven
  • Voormalig paracommando (1987- 1992), deelgenomen aan operaties in Turkije, Rwanda en Zaïre, betrokken bij evacuatie Europeanen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is