N-VA pleit voor het uitvoeren van werkstraffen in Zandhoven

Op 19 mei 2021, over deze onderwerpen: In de pers, Oppositiewerk

N-VA Zandhoven pleit ervoor dat werkstraffen binnenkort ook kunnen uitgevoerd worden bij de gemeentelijke diensten in Zandhoven. Dat kan bijvoorbeeld gaan om hulp bij de technische dienst voor het onderhoud van de gemeentelijke infrastructuur en het gemeentelijk patrimonium zoals de groenvoorzieningen. “Extra handen zijn daar altijd welkom. Werk is er genoeg. Een win-win dus voor de samenleving en onze gemeente.” Zegt N-VA-fractievoorzitter Monique Suls. Het N-VA-voorstel staat op 20 mei 2021 geagendeerd op de gemeenteraad.

In meer dan 100 steden en gemeenten in Vlaanderen kunnen werkstraffen al uitgevoerd worden bij gemeentelijke diensten. “Wij stellen voor dat ook Zandhoven hiervoor een samenwerking aangaat met de Vlaamse overheid. Ook onze gemeentelijke diensten kunnen ongetwijfeld wel een paar extra helpende handen gebruiken. Werk is er genoeg. En zo zorgen we er mee voor dat de straf snel volgt op de overtreding,” zegt Suls.

Mensen kunnen een werkstraf krijgen voor zeer uiteenlopende feiten: van verkeersdelicten, over eigendomsdelicten tot druggerelateerde straffen. Zeer zware misdrijven zoals zedenfeiten, doodslag of gijzelingen zijn uitgesloten. De justitieassistent zoekt samen met gemeentelijke dienst in kwestie steeds naar een goede match. Het is belangrijk dat dat er een meerwaarde is voor de gemeente zelf. Een win-win dus voor Zandhoven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is