N-VA stelt voor: intelligente verlichting voor de Vilderhaag in Viersel en Massenhoven

Op 18 oktober 2023

De Vilderhaag, een belangrijke verbindingsweg voor fietsers in Viersel en Massenhoven, is een zorgpunt vanwege het ontbreken van verlichting. In de aanloop naar de gemeenteraadsvergadering van 19 oktober heeft N-VA-raadslid Oliver Vertruyen een voorstel ingediend om intelligente verlichting te installeren, die automatisch aanschakelt wanneer fietsers of voetgangers passeren.

De Vilderhaag, die de nieuwe oversteekplaats in het dorp van Viersel verbindt met de N14 bij de brug van Massenhoven, is een druk bezochte route voor scholieren, forenzen en openbaar vervoer gebruikers. Het fietspad wordt dagelijks veelvuldig gebruikt, maar het gebrek aan verlichting heeft geleid tot bezorgdheid over de veiligheid en het comfort van de gebruikers, vooral in de herfst- en wintermaanden.

N-VA-gemeenteraadslid Oliver Vertruyen uitte zijn bezorgdheid over de situatie en bracht het voorstel voor intelligente verlichting naar voren: "De Vilderhaag is een belangrijke route voor onze dorpsgenoten. Het is onacceptabel dat fietsers en voetgangers zich onveilig voelen en beperkt zijn in hun gebruik van dit pad, vooral tijdens de donkere seizoenen. Intelligente verlichting zou een innovatieve oplossing bieden die niet alleen de veiligheid verhoogt, maar ook energiezuinig is."

Het voorgestelde systeem van intelligente verlichting zou gebruikmaken van bewegingssensoren en lichtintensiteitssensoren om de verlichting automatisch in te schakelen wanneer fietsers of voetgangers passeren. Dit zou niet alleen zorgen voor een betere zichtbaarheid en veiligheid, maar ook bijdragen aan energiebesparing door verlichting alleen te activeren wanneer dat nodig is.

Met het voorstel van Oliver Vertruyen voor intelligente verlichting op de agenda van de komende gemeenteraadsvergadering, hoopt N-VA dat er snel actie zal worden ondernomen om de Vilderhaag veiliger en comfortabeler te maken voor iedereen die er gebruik van maakt. De toekomst van dit belangrijke fietspad lijkt helderder dan ooit tevoren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is