N-VA Zandhoven vraagt aandacht voor verkeersveiligheid bij werken

Op 20 november 2020

N-VA vraagt dat het gemeentebestuur van Zandhoven het Charter Werftransport ondertekent. Dat charter zorgt ervoor dat er in schoolomgevingen tijdens de begin- en einduren van de scholen geen werftransport toegelaten is.

“Zo werken we samen met de aannemer aan veiligere en beter bereikbare schoolomgeving tijdens werken. Dat zorgt niet alleen voor minder hinder, maar maakt vooral dat onze kinderen veiliger op school geraken”, aldus gemeenteraadslid Paul Nagels.

Het charter is een initiatief van de Vlaamse overheid, de VSV, de VVSG, Bouwunie, Confederatie Bouw en FEMA. In het charter staat dat er geen werftransport toegelaten is in schoolomgevingen tijdens de begin- en einduren van scholen. Verder wordt ook het werftransport met tractoren in de bebouwde kom en in schoolomgevingen zoveel mogelijk vermeden.

“We willen dat Zandhoven dit charter ondertekent en hierover actief communiceert met de bouwheren, aannemers en handelaars” vult Paul Nagels aan. “Als scholen of buurtbewoners tijdens de begin- en einduren van een school zwaar werfverkeer zien, kunnen ze ons dit melden of kunnen ze contact opnemen met de gemeentediensten.”

De N-VA-fractie heeft de ondertekening van het charter op 16 november 2020 op de agenda van de gemeenteraad van 26 november 2020 geplaatst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is