Van de voetbalstraat naar de dorpsstraat. Johan Steylaerts komt bij de N-VA

Op 3 mei 2023, over deze onderwerpen: In de pers, Over ons, Publicaties

Dag dorpsgenoot,

De meeste onder jullie kennen mij als voorzitter van voetbalclub K. Zandhoven SK. Sinds 2017 leid ik samen met een enthousiaste groep mensen het reilen en zeilen van paars-wit in goede banen. Ik beleef elke dag opnieuw geweldige tijden op de voetbal. Het brengt mensen samen en dromen in vervulling. Elke dag zie ik die passie voor onze mooie club bij vrijwilligers en spelers. Ik durf met enige trots zeggen dat we op korte tijd een mooi project uit de grond hebben gestampt. We hebben al veel mooie momenten, maar ook moeilijker periodes beleefd op en rond de voetbalvelden van Zandhoven. Verschillende waarden en normen, zoals eerlijkheid en transparantie, draag ik daarbij hoog in het vaandel.

De voetbal heeft mij al veel gegeven en ik heb er veel door bijgeleerd. Helaas heb ik ook kunnen vaststellen dat het rijke verenigingsleven in onze gemeente heel vaak op drempels stoot. Het heeft mij doen nadenken… Al een tijdje speel ik met het idee om meer te doen met mijn engagement voor onze mooie gemeente. Opdat al de verenigingen in Groot-Zandhoven en bij uitbreiding iedereen die in ons mooi dorp woont en werkt of het een warm hart toedraagt, er beter van wordt. En wie echt iets wil veranderen, mag niet langs de zijlijn blijven staan. Roepers zijn er al genoeg.

Vanuit verschillende hoeken kreeg ik de vraag om ook politiek actief te worden in Zandhoven. Na meerdere gesprekken met verschillende partijen, was ik het meest gecharmeerd door het verhaal van N-VA Zandhoven. Ik heb Dieter Stulens leren kennen als een gedreven man met een hart voor Zandhoven en alle deelgemeenten. Ik wil dan ook graag mijn engagement geven aan de N-VA.

Het cliché zegt dat wie mee het verschil wil maken, aan de knoppen moeten zitten. Dat is waar ik resoluut voor wil gaan bij de verkiezingen van volgend jaar. Ik heb drempels ondervonden en opportuniteiten zich zien voordoen. Maar bovenal barst ik van ideeën. Ideeën om van onze gemeente een mooiere, eerlijkere en aangenamere plek te maken om te wonen.

Ik neem mijn ervaring uit de voetbalstraat graag mee ten voordele van de dorpsstraat. Wil dat zeggen dat ik alle waarheid in pacht heb? Allerminst. Mijn deur staat open voor iedereen die mee wil denken en werken aan een mooier Zandhoven.

Tot snel!

Johan

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is