Het drugsbeleid van de politiezone ZARA.

Op 27 februari 2011

Onderwerp:Verslag gesprek met Hoofdcommissaris Rob VERBIST, de korpschef van de
politiezone ZARA (Zandhoven – Ranst).
Aanwezig voor N-VA: Oliver VERSTRUYEN en Tony RUTS.
Datum van het gesprek: 27 januari 2011.
Thema: Het drugsbeleid van de politiezone ZARA.

 
N-VA: Wat is het drugsbeleid in deze politiezone ?
Korpschef:

De lokale politie ZARA werkt zowel preventief als repressief..;
Wij presenteren de leerlingen en leerkrachten van het 6e leerjaar van de verschillende lagere scholen in de zone een voorlichtingsfilm waarbij ze kennis kunnen maken met de gevaren en de gevolgen van het gebruik van drugs. Daarna volgt er nog een bespreking met de leerlingen.

De ouders van de leerlingen in het VTI, onze enige secundaire school, krijgen éénmaal per jaar een diavoorstelling over drugs. Nu wel met de bedoeling om drugsherkenning aan te leren. Het zou wel eens kunnen gebeuren dat hun kinderen inderdaad drugs gebruiken of verhandelen. In dit geval kunnen ze zich wenden tot een hulpverlener of tot onze dienst “jeugd en gezin” en/of de dienst “recherche”.

Het drugsbeleid vormt geen prioriteit in ons lokaal veiligheidsplan. Moest het later toch noodzakelijk worden dan kan dit toch nog opgenomen worden in ons lokaal veiligheidsplan.

Wanneer wij melding krijgen dat men vermoedt dat er hier of daar drugs wordt genomen of verhandeld, dan wordt de wijkagent erop af gestuurd met de bedoeling om dit ter plaatse te onderzoeken en eventuele bewijzen te verzamelen. Ook zal onze dienst “jeugd en gezin” (bij minderjarigen) of de dienst “lokale recherche” ingezet worden als er repressief moet opgetreden worden. Tot slot worden ook onze interventie patrouilles gericht naar de plaatsen waar in het openbaar drugs zouden gebruikt worden.

Waarvan akte.

Verslaggever: Tony RUTS.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is