200 sympathisanten trakteren Zuhal Demir op applaus tijdens Valentijnsdrink

Op 11 februari 2023, over deze onderwerpen: Groepsfoto N-VA Zandhoven, In beeld, In de pers, Over ons

Vlaams minister Zuhal Demir werd op een enthousiast applaus onthaald toen ze op vrijdag 10 februari de kantine van voetbalclub K. Zandhoven SK binnenstapte. Het was nog even spannend of ze er wel zou geraken, binnen de Vlaamse regering wordt volop onderhandeld over het befaamde stikstofakkoord, maar uiteindelijk kon ze toch tijd vrijmaken om de 200 sympathisanten uit Zandhoven en omstreken een fijne en interessante avond te bezorgen.

Kernenergie, droogte, wateroverlast, confederalisme, stikstof,… geen enkel thema ging de populairste politica van Vlaanderen uit de weg. Na haar uiteenzetting maakte de minister met plezier tijd om langs elk tafeltje te passeren voor een korte babbel met de aanwezigen.

Begrip voor bezorgde boeren

Ook enkele boeren uit Zandhoven en de omliggende gemeenten hadden zich ingeschreven. Onder andere Jef De Schutter van de Hoeve in Pulle uitte zijn bezorgdheden bij minister Demir. Demir toonde begrip voor de bezorgdheden van de boeren. “Ik zou ook boos zijn als ik mij in uw positie zou bevinden”, klonk het.

Meer dan anderhalf uur na haar speech en na een gesprekje met zo goed als alle aanwezigen trok Demir opnieuw richting Limburg. De doortastende Demir laat een grote indruk na in Zandhoven, zei afdelingsvoorzitter Dieter Stulens. "Haar passage geeft onze lokale afdeling opnieuw de moed en het vertrouwen om ook in onze gemeente het verhaal van de N-VA te blijven vertellen en zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen. Daar is nood aan."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is