Thuis in Zandhoven: N-VA trekt met duidelijk verhaal en 14 nieuwe gezichten richting gemeenteraadsverkiezingen

Op 23 augustus 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024

N-VA Zandhoven heeft haar verkiezingslijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Onder de slogan ‘Thuis in Zandhoven’ trekt de partij met enkele vertrouwde gezichten, maar vooral met nieuwe frisse krachten én met een duidelijke ambitie naar de Zandhovense kiezer. “We willen het landelijke karakter van onze gemeente behouden en van Zandhoven opnieuw een dorp maken waar iedereen zich gehoord voelt, ongeacht zijn politieke kleur of vereniging waartoe hij of zij behoort”, klinkt het bij kandidaat-burgemeester Johan Steylaerts.

De voorbije maanden werkte N-VA Zandhoven hard aan een sterke kandidatenlijst. “Onze 23-koppige ploeg is een combinatie van gevestigde waarden en 14 nieuwe frisse gezichten, met sterke profielen die zowel Zandhoven, Pulle, Pulderbos, Viersel als Massenhoven zullen vertegenwoordigen. We hebben een ploeg samengesteld met mensen uit het verenigingsleven, zelfstandigen en professionals uit de privésector met expertise in elk beleidsdomein, allen met een sterk engagement voor onze gemeente. Kortom, een ideale mix om Zandhoven te besturen”, aldus Steylaerts.

Ward Peeters, Monique Suls, Oliver Vertruyen en Pol Nagels zijn de ervaren raadsleden die opnieuw hun passie en inzet willen aanwenden voor het dorp dat hen nauw aan het hart ligt. "Peter Smets, die zich vanuit het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst – de voormalige OCMW-raad – al jarenlang inzet voor gelijke kansen, staat op de lijst om ervoor te zorgen dat alle inwoners de ondersteuning krijgen die ze verdienen in onze gemeente." Voorzitter Dieter Stulens, die al jarenlang activiteiten organiseert in onze gemeente zoals een minivoetbaltornooi, trekt de lijst van de rechterkolom.

14 nieuwe gezichten

Voormalige gemeenteraadsleden Conny Van den Heuvel (Pulderbos), Lydia Fleurent (Pulle) en Werner Van Nuffelen (Pulderbos) maken na een pauze van één legislatuur hun politieke comeback op de lijst, vastberaden om opnieuw hun steentje bij te dragen. Ook Martine Ghielens, winkelverantwoordelijk van een dierenspeciaalzaak, stelt zich weer kandidaat. Naast hen stellen zich ook heel wat nieuwe gezichten kandidaat, elk met hun eigen unieke expertise. Zo staat op plaats 3 vrijwillig brandweerman Bram Cools, een doorgewinterde notarisklerk gespecialiseerd in vastgoed en zakenrecht. “N-VA gaat 100% voor een levendige gemeenschap en dorpen waar het aangenaam wonen is, en daar kan ik mij volledig in vinden,” zegt Bram. Mats Sterkens (25), die al jarenlang voorzitter is van Chiro Massenhoven, is een andere veelbelovende nieuwkomer. Als eerste doelman van Lyra-Lierse is hij een bekend gezicht voor veel voetballende jongeren. Hij wil zich vooral inzetten voor het welzijn van kinderen en jongeren.

Op plaats 6 kunnen de kiezers hun vertrouwen geven aan Anke Van Hoof, een communicatieverantwoordelijke die ook de financiële administratie verzorgt bij Zorgverblijf Hooidonk. Anke wil samen met Renée Stuyck, mantelzorger in Pniel en bekend van Brouwerij De Dreef in Pulderbos, zorgen voor het welzijn van alle inwoners. “Het welzijn van onze inwoners staat voorop, en daar wil ik mij met hart en ziel voor inzetten,” aldus Anke.

Als drie straffe madammen met jarenlange ervaring in het ondernemerschap, zetten Christel Fierens (ex-zaakvoerder van Mercedes garage Fierens), Ann Corda (Café De Patriot), en Heidi Van der Elst (Frituur Steupke) zich krachtig in om de belangen van de lokale ondernemers te versterken. “We weten als geen ander wat er speelt in het lokale ondernemerschap, en die kennis willen we inzetten om Zandhoven nog sterker te maken,” zegt Christel.

Twee stevige mannen die sport en gezondheid heel belangrijk vinden, vindt de kiezer op plaats 7 en 8. Aron Sempels en Jens Van den Brande zijn trotse en sportieve inwoners die hun steentje willen bijdragen. Aron is aangesloten bij heel wat verenigingen en organiseert mee de retrokoers in Zandhoven. Jens was jarenlang actief bij Chiro Viersel en sport nu bij Crossfit Zandhoven. Met veel goesting smijten ze zich voor een bruisend Zandhoven.

De oudste, maar misschien wel meest dynamische kandidaat op de lijst, is Ria Bollansée (77). Haar jarenlange inzet voor vrijwilligersactiviteiten en haar rol als zorgverlener in Zandhoven maken haar bij uitstek geschikt voor het domein senioren en sociale zaken. “Ik wil me blijven inzetten voor onze senioren en sociale zaken, want dat is waar mijn hart ligt,” vertelt Ria, die ook de drijvende kracht is achter de wielerwedstrijd Grote Prijs Juul Marinus.

Tot slot hebben we Wendy Robbe en Sébastien Lefèvre. Wendy, met haar uitgebreide HR-ervaring bij het lokaal bestuur van Lint, is een krachtige aanwinst voor het domein personeel. Sébastien, met zijn internationale werkervaring en zijn huidige rol binnen de energiesector, wil zich volop inzetten voor een duurzamere gemeente. “Duurzaamheid is de sleutel tot de toekomst, en daar wil ik mij volledig voor engageren,” aldus Sébastien.

Frisse wind

De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 49 jaar, maar er is ook veel jong talent zoals Mats Sterkens, Aron Sempels, Anke Van Hoof, Bram Cools, Jens Van den Brande, Sébastien Lefèvre en Peter Smets. “Onze jongeren geven we bewust een prominente plaats. Zij zijn het bewijs dat lokaal engagement bij de jeugd niet dood is. We willen hen het vertrouwen geven om mee de koers te bepalen van onze gemeente. Ik ben enorm trots op hun inzet,” zegt Steylaerts.

Koers mee bepalen

Na bijna 50 jaar eenzijdig cd&v-bestuur is het tijd voor verandering. “Wij willen een frisse wind laten waaien door het gemeentehuis. Zo moeten goede voorstellen op basis van hun inhoud worden beoordeeld, niet op basis van de achtergrond van de indiener. Met de N-VA aan het roer zal elke Zandhovenaar kunnen rekenen op een eerlijke en objectieve behandeling door het gemeentebestuur”, klinkt het vastberaden bij de lijsttrekker voor N-VA Zandhoven. In de loop van september maakt N-VA Zandhoven haar volledige verkiezingsprogramma bekend.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is